eper-rózsa-szarkaláb

Elsősorban hölgyeknek szánt magazin-kezdemény, amely nem csupán az élet felszínét karcolja írásaival, de nem rántja olvasóit nemkívánt mélységekbe. Nem diktál kész értékrendet, de segít eligazodni a meglévők között. Egyensúlyoz, bíztat és tanácsol. Folyamatosan rendelkezésre álló segítő kéz, bárki számára elérhető. Élj vele!

Friss topikok

  • eperrozsa: @Tsu: Szia Csurika, nagyon rég beszéltünk. Besűrűsödő feladataim és az események sodrása magukkal... (2011.09.03. 22:10) A nagybányai falra hányt borsó
  • LILIOM: Zseniális fogalmazás, olyan életszerűen leírtad, szinte magam előtt láttam! Ügyesek voltatok :) (2011.06.22. 21:40) "Furkó Kálmán katonája voltam"

Linkblog

Barátnőnk, a cickafarkfű

2011.08.03. 21:04 | eperrozsa | Szólj hozzá!

 Barátnőnk: a cickafarkfű


Most, hogy újra tombol a nyár s felszabadultan adod át magad a mesterséges vagy természetes vízfelületek valamelyikének nem csupán élményekkel gazdagabban térhetsz haza a nyaralásból. Rosszabb esetben a tengerpartról olyan emigránsokat hozhatsz magaddal – tudtodon kívül – akiktől a határon biztosan nem kérik a személyit. Ne legyünk azonban sznobok, nem csak az illegális bevándorlók jelentenek veszélyforrást, igenis vannak virulens és szívós gombák és bacilusok hazánk vizeiben is, nem kell mindenáron külföldre menni egy jó kis fertőzésért! Ezt persze legkésőbb akkor veszed észre, amikor a PMS önmagában is hervasztó tünetei szokatlanul erős görcsökkel és fájdalmakkal egészülnek ki. Ehhez még csak kórokozó sem szükséges, elég egy kicsit tovább, árnyékban magadon felejtett vizes fürdőruha vagy egy szexisen villantott csupasz derék az esős napokon. Máris beszereztél egy príma gyulladást, amiről a tested a fájdalom élességével és intenzitásával értesít.

 

Amennyiben fiú vagy - ami ugye lehetetlen, hiszen ebben az esetben azonnal tovaklikkeltél innen, mihelyt megláttad a rózsaszínű hátteret - haszontalannak gondolod e sorok olvasását, hiszen Te nem szenvedsz hasonló tünetektől. Legalábbis nem közvetlenül. Az a kis plusz stressz, amit emiatt le kell nyelned havonta egy-két napig, a pityergéssel súlyosbított romantikus filmnézések, a szentimenti-terror ciklikus visszatérései biztosan nem zavarják rendíthetetlen nyugalmadat. Amennyiben mégis, olvass tovább és a tippet oszd meg pároddal, mint aki a nagyon férfias barátaitól, a nagyon férfias szórakozóhelyen hallotta sörözés – esetleg szkanderozás – közben. Abban az esetben, ha metroszexuális vagy, még ezt a fáradtságot is megspórolhatod magadnak.


Szóval, aki szenved a PMS-től, de nem szeretne minden hónapban pár napon keresztül fájdalomcsillapítókon élni, annak van egy jó hírem. Vannak gyógynövények, amelyek nem csak tüneti kezelésként csökkentik a fájdalmat, hanem gyulladáscsökkentő hatásuk miatt a kiváltó okot is kezelik, miközben érezhetően tompítják a görcsöket. A szárított kamillavirág és körömvirág mellett a cickafarkfű a leghatékonyabb segítőtársunk.

 


Egy teáskanál cickafarkfüvet 2-3 dl forró vízzel forrázzunk le, majd 1-2 percig hagyjuk állni. Leszűrés után kortyolgatva fogyasszuk. Naponta 2-3 csészével is megihatunk belőle. Komolyabb gyulladások esetén nagyon hasznos ülőfürdőként történő alkalmazása is. Ebben az esetben arra figyeljünk, hogy a fürdést követően ne legyen programunk. Tanácsos ilyenkor rögtön a fürdővízből kikelve köpenybe bugyolálni magunkat és azonnal ágyba feküdni, mert a kezelés izzasztó hatású lehet. Kellemes regenerálódást!


 

A bejegyzés trackback címe:

https://eperrozsa.blog.hu/api/trackback/id/tr753123639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása